Nieuw: Groepstherapie ‘Leren ontspannen’

De groepsrelaxatietherapie wordt gegeven door onze psychosomatisch fysiotherapeut Mischa Verhaert. Hij is gespecialiseerd in ontspanningstherapie en wil dit graag in de Blaak introduceren.

In een drietal aaneensluitende lessen van 1 uur ervaart u zelf door oefening verschillende methoden om te komen tot ontspanning. De methoden die aangereikt worden zijn: Jacobson’s progressieve relaxatie technieken, Autogene training volgens Schultz, Laura Mitchell’s relaxatie technieken. Daarnaast zal in elke les worden stilgestaan bij enkele korte mindfulness oefeningen waaronder een drie-minuten-ademruimte oefening, of een loopoefening in aandacht. Alle technieken en oefeningen die in deze drie sessies aan bod komen zullen per mail aan u worden toegestuurd. Indien u deelneemt kiest u ervoor om alledrie lessen te volgen en krijgt u een waaier aan oefeningen zodat u kunt uitmaken welke vorm(en) van leren ontspannen het beste bij u past.

Optioneel kunt u voor aanvang van deze groepstherapie een individueel consult fysiotherapie aanvragen zodat ik beter op uw behoefte en motivatie kan afstemmen. Na afloop is het ook mogelijk een individuele sessie te plannen om samen te kijken hoe u met dat wat u in de groep geleerd heeft verder kunt. Ik bied u deze mogelijkheid zodat de handvatten die ik u kan geven toegesneden zijn op uw persoonlijke situatie wat een grotere gezondheidswinst kan opleveren.

Data en tijd: waarop de lessen worden gegeven: 25 maart, 1 april en 8 april van 19:30-20:30u, inloop is vanaf 19:15u.

Locatie: Fysiotherapie de Blaak, Beeklaan 109, 5032 AD Tilburg

Kosten: voor deelname aan deze drietal lessen tesamen: € 37,50.

Het is nu niet mogelijk om aan één les deel te nemen. Mocht u achteraf behoefte hebben aan verdieping van een bepaalde ontspanningsvorm dan is een vervolg bespreekbaar in individuele of groepstraining.

Groepsgrootte: minimum deelname 8 personen, maximum is 12 personen.

Deelname is mogelijk door:

  1. Uzelf aan te melden bij de balie van de praktijk;
  2. Te bellen naar de praktijk op 013 4674577
  3. Een mail te sturen naar fysiotherapiedeblaak@hetnet.nl waarin u uw naam en telefoonnummer vermeld zodat wij u kunnen bereiken en van verdere informatie kunnen voorzien.