Revalidatie na een operatie

Revalideren na een heup- of knieoperatie (bijv. een totale knie prothese (TKP) of totale heup prothese (THP) is voor elk individu anders. Bij fysiotherapie de Blaak kunt  u revalideren na een heup- of knie operatie. Na de operatie wordt fysiotherapie in het ziekenhuis al opgestart, vervolgens mag u naar huis. Het is dan belangrijk om de fysiotherapie weer verder thuis op te pakken de revalidatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bij de opstart van de revalidatie komen wij ook voor behandeling aan huis op verwijzing van de arts of specialist.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Na de intake en het onderzoek stelt de fysiotherapeut voor u een persoonlijk behandelplan op. Het doel is om aan uw hulpvraag te voldoen aan het einde van het behandeltraject. De duur van het behandeltraject is voor iedereen verschillend. Behandeling bestaat onder andere uit:

  • Verbeteren van de mobiliteit (beweeglijkheid) van de heup of knie.
  • Oefentherapie ter verbetering van de kracht en stabiliteit van de heup of knie.
  • Verbeteren van de algehele conditie.

Tussendoor evalueert de fysiotherapeut met u het verloop en de tevredenheid van het behandeltraject. Mochten er bijzonderheden zijn kan uw fysiotherapeut dit terugkoppelen met uw arts op specialist. Wij zijn aangesloten bij het Traumanetwerk ETZ.

Denkt u dat wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.