Hooikoortstape

Het is weer pollenseizoen, dat betekent dat mensen met hooikoorts hier last van kunnen hebben. Bij Fysiotherapie de Blaak kunt u terecht voor het aanleggen van een hooikoortstape. Het effect hiervan is niet wetenschappelijk bewezen, maar onze ervaring is dat patiënten met hooikoorts hier ontzettend veel baat bij kunnen hebben.

Hoe werkt hooikoortstape?

De hooikoortstape wordt aangelegd door de fysiotherapeut ter hoogte van de bovenrug, deze heeft een segmentale relatie in het lichaam. Dit is een wisselwerking tussen de spieren, botten, huid, organen en de regelsystemen. De regelsystemen zorgen voor een wisselwerking tussen meer lucht in de longen en meer rust en herstel. Door het aanleggen van de hooikoortstape wordt de huid gestimuleerd en die stimuleren op hun beurt weer het neurogene stelsel in het lichaam. Voor de complete uitleg kunt u kijken op deze link.

Kosten voor hooikoortstape

Voor het aanleggen van hooikoortstape vragen wij 10 euro. U kunt hiervan een rekening ontvangen of contant of met pin betalen bij de balie. U kunt een afspraak maken en dan plannen wij u in.

Heeft u interesse en/of vragen over de hooikoortstape. Neem dan gerust contact met ons op.