Dry Needling

Door middel van een speciale techniek wordt er een door middel van een naald een spier aangeprikt. Hierdoor ontspant de spier snel en langdurig. De naald die wordt gebruikt is een droge acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof de spier ingespoten! 

In de spier worden enkel de triggerpoints aangeprikt. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in de spier, waardoor klachten ontstaan. Deze klachten kunnen lokaal, als drukpijn, of elders in het lichaam geuit worden.

De klachten die kunnen ontstaan door deze zogenoemde triggerpoints zijn:

  • Pijn en/of stijfheid in de spier die lokaal of elders in het lichaam klachten kunnen veroorzaken. 
  • Krachtsvermindering van de betrokken spier. 
  • Verandering van het beweegpatroon door pijnontwijkend gedrag. 
  • Bewegingsbeperking in bijbehorende gewrichten. 
  • Tintelingen in arm en/of been. 
  • Hoofdpijn.
  • Duizeligheid. 

Een behandeling met dry needling zal altijd plaatsvinden na een intake gesprek en een uitgebreid onderzoek, om te kijken of dry needling bij u toegepast kan worden.

Het inbrengen van de naald voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, kan u een krampgevoel ervaren, met als reactie dat de spier ontspant. De spier en de bijbehorende extremiteit kan vervolgens wat zwaar of vermoeid aanvoelen. Dit is meestal van korte duur, maar het effect is wel langdurig. Na een behandeling met dry needling krijgt u altijd adviezen en oefeningen mee om het resultaat van de behandeling te versterken. 

In onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in het dry needlen van verschillende spieren. Naast de wervelkolom en de extremiteiten, kan Pauline ook de spieren in en rondom het bekken needlen. 

Bent u benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.